Як вдома, з доступних за вартістю продуктів, приготувати вишукані ресторанні страви.
Паста «А-ля карбонара» у вершково-сирному соусі з розрахунку на 4 порції.
Необхідні інгредієнти -1 пачка спагетті (бажано з твердих сортів пшениці)
1 плавлений сирок вершковий «Весела корівка»
зубок часнику
яєчний жовток
3-4 печериці середніх розмірів
50 гр. варено-копченої грудинки
50 гр тертого сиру «пармезан»
200гр вершків (1 упаковка) 15% жирності, а також сушений базилік, мелений перець і сіль за смаком.
Приготування:
У підсоленій воді відварюємо спагетті. Частину відвару з під спагетті (біля150 г) зливаємо в чашку. Нехай він трішки охолоне. Потім, опускаємо в нього жовток і розмішуємо виделкою.
Спагетті зливаємо через друшляк, додаємо столову ложку вершкового масла. Відразу, поки гаряче, перемішуємо, щоб не злипалися і відставляємо в сторону.
Тепер готуємо найголовніше – соус!
У глибоку сковороду наливаємо 3 столові ложки оливкової олії (якщо є) або рафінованої соняшникової. Масло нагріваємо і кидаємо туди порізаний пластинками зубчик часнику. Доводимо часник до золотистого кольору і закидаємо порізані дрібною соломкою печериці та грудинку.
Як тільки вся рідина випарується і почнеться процес обсмажування, вливаємо в сковороду підготовлену раніше воду з під спагетті разом з розведеним в ній жовтком.
Дрібно ріжемо туди плавлений сирок і, на невеликому вогні, злегка придавлюючи лопаткою сирок, плавимо його в цій суміші.
Не забуваємо все постійно помішувати.
Додаємо вершки і, довівши суміш до кипіння, кидаємо сушений базилік, мелений перець, а також сіль (за смаком).
У готовий соус вивантажуємо спагетті , потім добре все змішуємо на маленькому вогні та доводимо до кипіння.
Тепер залишилося лише красиво викласти нашу страву на тарілки і посипати зверху тертим сиром «пармезан» або сиром «старий олеандр» (досить столової ложки на тарілку).
Р.S. Якщо бажаєте приготувати вечерю на двох, відповідно використовуйте всі інгредієнти в половинному обсязі, крім жовтка.
Ням-ням..